top of page

Hoe het allemaal begon....

Updated: Apr 29, 2023

Eigenlijk vrij simpel......ik zocht een leuke hobby.

Nou, dat is me gelukt !

( foto genomen tijdens het bijwonen van een zoom evenement l zoom.nl)


In 2005 zocht ik een hobby.. Ja zo simpel was het. En die vond ik in fotograferen.

Mijn eerste camera was een analoge camera en deze kreeg ik kado.

Ik schreef me in bij een fotografie cursus en ging aan de slag. Een vriendin was zo aardig om model te staan voor de eerste cursus opdrachten en ik schoot rolletjes vol.

Deze moesten dan ontwikkeld worden, en ik was blij als er 1 goeie foto tussen zat.... En begon weer van voor af aan als er niks bruikbaars tussen zat.

Ik fotografeerde van alles, bloemen, natuur, gebouwen, dieren en mensen.

Lekker allround dus.


Mijn tweede camera kocht ik na een aantal jaren en dit was mijn eerste digitale camera en wel de Canon eos rebel. Geweldig vond ik het.

Ik schoot honderden foto's en kon gewoon op de delete knop drukken als 't mij niet aan stond en meteen een nieuwe foto maken. Ik merkte ondertussen wel dat ik vooral het fotografen van mensen ( met name kinderen) het leukste vond. Emoties vast leggen vind ik het leukst....en voor mij hoef je ook niet te lachen. Ik hou van puurheid.


( foto uit 2012 )


Ik oefende op gewillige familieleden, kollega's, vriendinnen en hun kinderen tot ik uiteindelijk in 2010 ook aanvragen van onbekenden kreeg, om hun familieshoots te doen.

Wat vond ik het spannend ,maar ook zo leuk.


Na die eerste cursus en de aanschaf van mijn digitale spiegelreflexcamera volgden er nog meer cursussen, webinairs, masterclasses, woonde ik zoom evenementen bij en bestudeerde ik het werk van andere fotografen.

Tussendoor bleef ik veel projecten doen, gewoon omdat ik het leuk vond, bv voor Ronald Mac Donald in Curaçao. Ook maakte ik jaren lang de cover voor de kinderkrant en teenview, twee tijdschriften in Curacao. En deed ik shoots voor sieraden winkels.
Daarnaast heb ik veel geleerd van mijn vrije werk shoots. Deze shoots zijn de oplossing voor als je wat nieuws wilt uitproberen zoals bv een nieuwe lens. Zo kun je ook je fantasie de vrije loop laten gaan en shooten wat jij wilt en voor ogen hebt.

Van het ontstaan van een idee, het maken van een moodboard , tot aan de uitwerking ervan. Je hebt het allemaal zelf in de hand. ( Hierover zal ik je binnenkort meer vertellen in een andere blog post.)


En zo ontwikkelde ik door de jaren mijn eigen (herkenbare) stijl. Welke het best te omschrijven is als kleurrijk, modern, levendig en puur.


(fotocollage van mijn meeste recente vrije werk april, 2022)


Ondertussen heb ik al een aardig portfolio opgebouwd, waar ik stiekem best trots op ben.

Ik heb een fotoshoot gedaan in de straten van New York en NY fashionweek bij gewoond.

Ik heb foto's gemaakt voor down syndrom awareness met als resultaat mijn gemaakte foto supergroot op een scherm in Timesquare. Daarna volgde er een super leuke fashion shoot van een grote shoppingmall op Curacao, waarvan twee foto's gebruikt zijn als billboards. Zo bijzonder om een door jou gemaakte foto op groot formaat te zien.

(Ga naar mijn website voor al mijn hoogtepunten op de MEET ME pagina )


Naast het fotograferen kreeg ik ook steeds meer interesse in het ontwerpen en het maken van content. Zo heb ik mijn eigen website gemaakt, mijn logo en maak ik alle advertenties zelf.

Ook ben ik een paar jaar geleden begonnen met het ontwerpen, bedenken en fotograferen van kaarten, en dit natuurlijk in mijn eigen stijl. Iemand noemde het eens "happy content"....en dat vond ik wel mooi beschreven. Want eigenlijk is dat wat ik wil uitstralen met mijn werk.

Of het nu foto's zijn van personen, de omgeving of gebruiksvoorwerpen.


(deze kaarten zijn sinds deze maand te koop bij greetz.nl)


Ondertussen fotografeer ik nog steeds met een Canon, maar heb ik er al verschillende versleten. Ik fotografeer nu al een tijdje met de CANON 6dII , welke me nog steeds prima bevalt. Ook heb ik met de jaren, aardig geinvesteerd in lensen. Ik gebruik met name prime lensen, want die zijn heel lichtgevoelig en ontzettend scherp. (in mijn volgende posts zal ik meer vertellen over mijn fotografie uitrusting)Al met al was het kiezen van fotografie als mijn hobby dus de perfecte keuze voor mij !

En kan ik het dan ook iedereen aanraden.

En ach... als zo'n hobby dan een beetje uit de hand loopt, is dat eigenlijk alleen maar mooi.greetz & tot clicks

Marloes

64 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page